12 juli 2021 
2 min. leestijd

Veilig geld beleggen zonder risico: zo doe je het!

Inhoudsopgave

[[showindex]]

Is geld beleggen zonder risico mogelijk?

Veilig beleggen met gegarandeerd rendement – het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn. Ergens is dat het ook. Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Als er een manier was om geld te beleggen zonder enige risico’s, zou iedereen het doen.

Er zijn echter wel manieren om de risico’s zodanig te beperken dat je toch bijna kunt spreken van een gegarandeerd rendement. Automatisch beleggen is één van deze manieren.

Automatisch beleggen: beleggen met weinig risico

Alhoewel het (zoals iedere beleggingsvorm) niet zonder risico is, is je spaargeld automatisch laten beleggen een manier om weinig risico te lopen. Automatisch beleggen houdt in dat je jouw spaargeld in de veilige handen legt van experts of slimme software.

Met hun jarenlange ervaring en kennis van de beleggingswereld, weten ze wat ze doen. Beginnersfouten hebben ze al jaren geleden gemaakt en inmiddels verleerd. Nu hebben ze al jarenlang bevestigde rendementen. Zij weten wat de perfecte bestemming voor jouw geld is. Dat maakt automatisch beleggen zonder meer een ideale manier om veilig te beleggen met weinig risico.

Kies zelf waarin je belegt

Bij automatisch beleggen heb je zelf de keuze over wat voor soort beleggingen je doet. Je kiest een bepaalde beleggingsvorm uit en beleggingsexperts of een slim computerprogramma doen de rest van het werk.

Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld beleggen op de valutamarkt, het zogenaamde forex trading. Hier worden geldsoorten onderling verhandeld. Beetje bij beetje wordt er geld verdiend door het geld om te wisselen. Hiervoor is zeer veel kennis van de markt vereist. Dat maakt dit een ideale beleggingsvorm om automatisch in te beleggen.

Ook beleggen in cryptovaluta behoort tot de opties. De handel in cryptocurrency is de laatste jaren zeer populair. Dat is te merken aan de hoge rendementen. Door gebruik te maken van een systeem genaamd MasterNodes kun je rekenen op zo’n elf procent rendement per maand.

Tevens is beleggen in goud en zilver niet te onderschatten als beleggingsvorm. In het verleden is de waarde van deze edelmetalen altijd gestegen. Daardoor kun je rekenen op hoge rendementen als je ervoor kiest om te beleggen in goud of zilver, zeker over een langere tijdsperiode.

Door te kiezen voor automatisch beleggen, kun je beleggen zonder veel risico te lopen.

Manieren van automatisch beleggen

De technologie staat niet stil. Inmiddels bestaat er software die het beleggingsproces volledig geautomatiseerd heeft. In de praktijk betekent dit dat slimme software de beste acties in de valutahandel berekent, waardoor jij de winst uit kunt tellen. Dat is beleggen met weinig risico! Hierbij behoort Copy Trading tot de mogelijkheden. Met dit systeem worden de handelingen van trading specialisten gevolgd en nagebootst. Zo profiteer jij van de ervaring van anderen. Bij een Managed Account zit er een persoon achter jouw beleggingen. Je laat dan jouw persoonlijke account beheren door een professional.

Reactie plaatsen

Zoek in ons online beleggen blog

Alles over online beleggen op de automatisch piloot

arrow_drop_up arrow_drop_down