27 juli 2021 

Waar krijg ik de hoogste rente op mijn spaargeld?

Inhoudsopgave

[[showindex]]

Wat is er gebeurd met de hoge rente op spaargeld?

Vroeger was geld sparen heel normaal. Het concept van sparen wordt ons met de paplepel ingegoten en een heel leven lang aangemoedigd. Vroeger, als je later een leuk bedragje wilde hebben, zette je je spaargeld tegen een hoge rente op de bank of liet je je spaargeld vastzetten met een deposito. Dat leverde een mooi rendement op. Maar die tijden zijn voorbij. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat er geen enkele bank meer is die een hoge rente op spaargeld geeft.

Wat is er dan precies gebeurd met de hoge rente op spaargeld? Dat is eigenlijk heel simpel. Het is namelijk een kwestie van vraag en aanbod. Een bank gebruikt jouw geld en betaalt daar een vergoeding voor. Als er veel vraag naar geld vanuit de bank is en weinig aanbod vanuit spaarders, ontvang je een hoge rente op je spaargeld. Maar als de rollen omgedraaid zijn, en er dus weinig vraag naar geld en veel aanbod van geld is, heb je te maken met een lage rente. Dat is momenteel het geval doordat de Europese Centrale Bank (ECB) veel staats- en bedrijfsleningen opkoopt. Er komt nu dus meer geld op de financiële markt, wat de rente drukt.

Welke bank geeft de hoogste rente op spaargeld?

Door de handelingen van de Europese Centrale Bank is de rente momenteel dus historisch laag. Bij sommige banken heb je zelfs te maken met een negatieve spaarrente en betaal je om te sparen. Het antwoord op de vraag welke bank de hoogste rente op spaargeld geeft, is dan ook niet heel denderend.

Op het moment van schrijven vind je de hoogste rente op je spaargeld bij de Renault Bank. Het gaat hier om een hele 0,35% rente als vergoeding op je spaarrekening. Het betreft wel een variabele rente, dus de ‘hoge’ rente kan op ieder moment gewijzigd worden. Dat is waarschijnlijk niet het antwoord waarop je hoopte. Een veel hogere rente ga je op dit moment echter niet vinden bij de banken. Het is wellicht een beter idee om op zoek te gaan naar alternatieven voor sparen.

Waar krijg ik dan de hoogste rente op mijn spaargeld?

Banken zijn absoluut niet meer de locatie waar je de hoogste rente op je spaargeld krijgt. Het heeft dan ook niet heel veel zin om daar je geld te stallen als je je vermogen echt wilt zien groeien. Een tendens op dit moment is dat veel ex-spaarders beleggers worden. Bij beleggen heb je namelijk nog wel te maken met ouderwets hoge rendementen (of zelfs nog hoger).

Er zit alleen één groot nadeel aan beleggen verbonden: het is heel lastig. Als je wilt beginnen met beleggen, ga je in het begin waarschijnlijk veel leerfouten maken. En die leerfouten kosten je alleen maar geld. Pas als je echt een goed idee hebt van de beleggingswereld, ga je winst maken. Alhoewel beleggen risico’s kent, is er een manier om die risico’s te minimaliseren. Welkom in de wereld van automatisch beleggen.

Automatisch beleggen: hoogste rente op spaargeld zonder kennis

Het grote verschil tussen ‘gewoon’ beleggen en automatisch beleggen is dat je zelf het vuile werk niet hoeft op te knappen. Bij automatisch beleggen, beleggen experts met jarenlange ervaring of slimme software voor jou. Je hoeft zelf dus geen kennis te hebben van de beleggingswereld om een hoge rente op je spaargeld te ontvangen.

Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van automatisch beleggen.

  • Forex trading. Hier wordt er door software automatisch belegd in verschillende valuta. Aan de hand van kleine waardeverschillen wordt geld verdiend. Instappen is al mogelijk vanaf 1.000 euro. Deze vorm heeft een historisch rendement van 3 tot 9% per maand.
  • Masternodes. Hier beleg je volledig automatisch in crypto masternodes. Het beheer van de mastermodes ligt bij cryptospecialisten. Je kunt al starten vanaf 500 euro. Deze vorm heeft een historisch rendement van 11% per maand.
  • Investeren in crypto. Bij deze variant investeert een betrouwbare partij voor jou in cryptocurrency, zoals de bitcoin. Starten is al mogelijk vanaf 10 euro. Deze vorm heeft een historisch rendement van 2000% per jaar.
  • Fysiek zilver en goud. Door de jaren heen zijn deze edelmetalen alleen maar in waarde gestegen. Daardoor vormt het een goede investering. Met 50 euro kun je al instappen. Deze vorm heeft een historisch rendement van 9% per jaar.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down