Investeren in Crypto

Indexbeleggen in Crypto

Indexbeleggen in crypto is nu eindelijk ook beschikbaar voor kleine particuliere beleggers. Via Mercury Redstone kun je al instappen vanaf € 2.500. Zónder dat je kennis en ervaring nodig hebt. Bij uitstek geschikt voor beginners, dus!

Deskundige spreiding

Laat je belegging (en dus je risico) spreiden door experts

Lage kosten

Je betaalt alléén een kleine, maandelijkse fee

  Meedoen vanaf € 2500

  Begin klein en vergroot je belegging geleidelijk

  Wat is Indexbeleggen ?

  Indexbeleggen is een vorm van passief beleggen. Dat betekent dat je met je belegging de markt ‘volgt’. In tegenstelling tot actief beleggen, waarbij je de markt probeert te ‘verslaan’. Indexbeleggen is daarom ook eenvoudiger en goedkoper dan actief beleggen. Je hebt namelijk geen dure analisten nodig om winst te maken. Integendeel: je kunt zonder kennis instappen, voor relatief lage bedragen.


  Wat is een index?

  Een index geeft de prestaties weer van een aantal geselecteerde aandelen. Bijvoorbeeld de Nederlandse AEX-index: die bestaat uit de 25 grootste beursgenoteerde bedrijven in Nederland. Zo heb je ook de AMX-index voor 25 middelgrote bedrijven, en de AScX-index, voor 25 kleinere beursgenoteerde bedrijven.


  Hoe werkt indexbeleggen in crypto?

  Indexbeleggen in crypto betekent dat je belegt in een index van cryptomunten. Via e-Forex kun je dit doen bij de index van Mercury Redstone. Deze portefeuille volgt de ‘Digital Assets 25 Index’ van MV Index Solutions (MVIS). Dit is een verzameling van de 25 succesvolste cryptomunten.

  Wanneer jij instapt, spreidt Mercury Redstone jouw kansen op deze markt. Oftewel: je hebt meer kans dat je profiteert van onvoorziene waardestijgingen. En de kans dat je juist waardedaling lijdt, is kleiner. Iedere maand wordt jouw index opnieuw gebalanceerd.

  Indexbeleggen - Wat is Mercury Redstone ?

  Wat is Mercury Redstone ?

  Mercury Redstone werd in 2019 opgericht door Boudewijn Rooseboom (voormalig oprichter van crypto-beleggingsfonds Cyber Capital). Met dit fonds richt Boudewijn zich op beleggers die voor hun crypto-belegging op zoek zijn naar een professionele partij met een beproefde methode.

  De portefeuille van Mercury Redstone wordt onafhankelijk gescreend op omvang en liquiditeit. Dat betekent concreet dat ze de portefeuille iedere maand updaten en bijstellen op basis van de index-methodologie. 


  Indexbeleggen - rendement oktober 2021

  Rendement van indexbeleggen in crypto

  Welk rendement kun je verwachten van indexbeleggen in crypto via Mercury Redstone? Daarvoor moeten we naar de historische opbrengst van deze index kijken. Die zie je hiernaast.  Rekenvoorbeeld:

  Stel: je was 1 januari 2021 ingestapt met een bedrag van 2.500,-. Dan was jouw winst tot nu toe: 358.69% oftewel: 8967 euro


  Update: 31 oktober 2021


  (Uiteraard bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst)

  Indexbeleggen - kosten

  Kosten van indexbeleggen

  Welke vergoeding vraagt Mercury Redstone voor het beheren van jouw index-portefeuille? Daar doen ze niet geheimzinnig over. Je jaarlijkse abonnementskosten zijn:

  • 2% (incl. btw) vanaf een portefeuille van € 50.000
  • 2,5% (incl. btw) bij een portefeuille van € 10.000 tot € 50.000
  • 3% (incl. btw) bij een portefeuille tot € 10.000

  Deze kosten worden maandelijks automatisch afgeschreven.

  Je betaalt géén in- of uitstapkosten, laat staan een prestatie- of bewaarvergoeding.
  Ook kun je op ieder gewenst moment geld van je crypto-rekening opnemen, zonder dat je daar een fee voor betaalt.


  Zo is indexbeleggen via Mercury Redstone een hele goedkope manier van beleggen. Waarbij je zelf altijd de controle houdt over je geld.

  Ervaringen met indexbeleggen

  Ervaringen met indexbeleggen

  Mercury Redstone werkt samen met Trustpilot. Daar laten hun klanten reviews over het systeem achter.


  Op dit moment zijn er bijna 50 ervaringen. De gemiddelde score is 4,7 uit 5.

  Enkele reviews:


  Uitstekende ondersteuning, ook voor de minder "digitaal-vaardige", waardoor het opstarten soepel verloopt. Koersverloop is overzichtelijk weergegeven.De rendementcalculator prikkelt je hebberigheid, is zeer optimistisch, voor mij wat onrealistisch, gezien de enorme waardestijging in de beginjaren van cryptocurrency, maar het fantaseert fijn!  Mercury Redstone is transparant in wat ze doen en welke kosten gerekend worden. Je vermogen blijft in eigen beheer en wordt beheerd door Mercury. Aanrader als je in coins wilt beleggen voor de lange termijn zonder daar zelf veel mee bezig te zijn.

  Voordelen van indexbeleggen in crypto op een rij

  Stabiele resultaten bij automatisch beleggen

  Hoge rendementen

  Rendement van 2020: +358.69%

  Gebruik van harde stoploss

  Laagste kosten

  Maandelijkse fee, géén bijkomende kosten

  Laag risico

  Dankzij een gespreide portefeuille
  Je betaalt allen bij wisnt

  Gebalanceerde portefeuille

  Iedere maand opnieuw bijgesteld
  Veilig & Betrouwbaar

  Veilig en transparant

  Je houdt zelf de controle over je geld
  Uitbetalingen worden binnen 24 uur uitgevoerd

  Meedoen al vanaf € 2.500

  Laat je spaargeld gecontroleerd groeien

  Veilig & Betrouwbaar

  2 Weken gratis uitproberen

  Overtuig jezelf
  Nederlandse ervaren trader

  Dagelijks opzegbaar

  Zónder uitstapkosten

  Real-time informatie

  Wordt iedere 5 minuten geupdate

  Hoe kun je zelf Indexbeleggen ?

  Hoe kun je zelf indexbeleggen?

  Ben je er klaar voor om te starten met maandelijks succesvol indexbeleggen in crypto? Beginnen is eenvoudig:


  1. Open een account bij Mercury Redstone

  Open een gratis account bij Mercury Redstone. Je kunt je abonnement bij Mercury Redstone dagelijks – kosteloos! – opzeggen. Je zit dus nergens aan vast.

  Veelgestelde vragen

  Is indexbeleggen veilig?

  Als je gaat beleggen, neem je altijd een zeker risico. Bij de ene beleggingsvorm is dat risico groter dan bij de andere. In het geval van indexbeleggen is het risico relatief klein: je spreidt immers je belegging over een brede portefeuille. Waarbij die portefeuille ook nog eens beheerd en bijgesteld wordt door experts.

  Zitten er nadelen aan indexbeleggen?

  Bij indexbeleggen volg je de markt. Dat betekent dat je nooit een hoger rendement kunt halen dan de markt zelf. In tegenstelling tot actief beleggen: dan kun je de markt verslaan, oftewel hogere rendementen halen dan de markt. Maar dan loop je ook veel grotere risico’s. Bovendien blijkt uit de praktijk dat de markt bijna nooit ‘verslagen’ wordt. Ook heb je veel meer kennis (óf hulp van een dure professional) nodig om succesvol actief te beleggen.

  Een ander potentieel nadeel van indexbeleggen is dat sommige aandelen veel meer gewicht kunnen hebben dan andere. Bijvoorbeeld bij de AEX: daar bepalen 4 grote bedrijven de helft van het gewicht. Lijden die verlies? Dan heeft dat een hele grote invloed op jouw rendement.

  Mercury Redstone herbalanceert iedere maand jouw index-portefeuille. Oftewel: zij waken ervoor dat sommige crypto’s – zoals de Bitcoin – te dominant wordt. Zodat, wanneer die munt verlies draait, de invloed daarvan niet te zwaar weegt op jouw rendement.

  Is indexbeleggen een goede manier om te sparen voor mijn kind?

  Indexbeleggen is een relatief ‘veilige’ manier van beleggen: je spreidt de belegging, en volgt de markt. Daarom wordt het inderdaad vaak gebruikt om te sparen, óók voor kinderen. Grote banken als ABN Amro hebben zelfs kinderspaarrekeningen die rendement genereren op basis van indexbeleggen.

  Zolang je je realiseert dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt – hoe klein ook – is er geen enkel bezwaar tegen op deze manier sparen voor je kind.

  Starten met managed account

  Klaar voor Indexbeleggen in crypto?

  Maak dan nu:


  1. Een account bij Mercury Redstone


  2. Koppel jouw account 


  3. Stort geld (minimaal € 2.500) per bank / crypto


  Vervolgens kun je jouw account bijhouden in het dashboard van Mercury Redstone. Op basis daarvan kun je weloverwogen besluiten maken: je geld laten staan, bijstorten óf uitbetalen.

  Ik kan me ook voorstellen dat je nog vragen hebt.
  In dat geval:

  arrow_drop_up arrow_drop_down